Et Masonry-galleri skiller seg fra et vanlig galleri ved at det strekker seg over hele skjermen. Du har også flere alternativer for hvordan galleriet kan utformes.

Legge inn på siden

Du finner Masonry Gallery i Avia Layout Editor, under Media Elements. Dette drar du inn i et layout element inn på siden.


Inkludere eller fjerne tittel og beskrivelse


Du får opp mange alternativer når du trykker inn på galleriet for å redigere. Hvis du i dette vinduet trykker inn på "Element Captions", kan du velge å fjerne eller inkludere tittel og beskrivelse på bildene du har lagt inn i galleriet ditt. Jeg velger å fjerne dette.

Utforming av galleri

Inne på "Masonry Content" får flere alternativ for hvordan du vil at galleriet skal utformes.

1: Legg til bildene du ønsker å ha med i galleriet.

2: Velg hvor mange bilder du ønsker skal bli vist per side. Jeg har valgt tre bilder, og ønsker at alle skal vises på samme side.

3: Velg hvor mange kolonner du ønsker. Jeg vil at bildene skal vises på én linje, så jeg velger tre.

4: Hvis jeg hadde hatt flere bilder, og bare vist tre av dem på siden, kunne jeg gitt brukeren mulighet til å bla seg gjennom de andre bildene ved å ha inkludert en paginering.
Denne kan se slik ut:


5: Deretter kan du velge størrelsesinnstillinger. Du har tre alternativ, fleksibelt, perfekt, eller perfekt automatisk. Jeg ønsker at alle bildene skal ha lik størrelse, uansett, så jeg velger "perfekt", slik at de kan kroppes til lik størrelse.

6: Her velger du hvor stort mellomrom du skal ha mellom bildene. Du kan velge mellom ingen, 1px eller stort.

7: Du har også valget om å ha et lag, eller et "overlay", som gjør bildene blekere i fargen. Hvis du velger å ha et slikt lag vil bildet visest slik det er når du holder musepekeren over. Her velger jeg å ikke ha et slikt lag.

8: Du kan velge å åpne bildet i et større vindu hvis du trykker på det. Jeg velger å ikke ha dette som et alternativ.

Husk å lagre til slutt.