Pixlr

Redigeringsverktøyene i de fleste publiseringsverktøy for nettsteder er enkle, og ikke egnet til avansert bildebehandling. Har du bestemte ønsker for hvordan et bilde skal se ut når det er lagt inn på nettsiden, er det lurt å utføre bildebehandlingen i forkant, og deretter lagre på datamaskinen din og til slutt laste det opp på nettstedet ditt.


Kanskje du har et bilde som er for mørkt, og du trenger å lysne det. Kanskje det er tre produkter på bildet, men du vil beskjære det slik at bare det ene vises. Kanskje bildet er i høydeformat og viser en person i helfigur, mens du egentlig bare trenger ansiktet og skuldrene i et foto i breddeformat.

Det finnes mange gode gratisverktøy på nettet til å utføre disse, og andre oppgaver. Verktøyene inneholder også mulighet for å legge til effekter, men vårt  råd er at man er varsom med bruk av disse. Et manipulert bilde med artige effekter kan være morsomt å dele privat i sosiale medier, men det kan gi feil inntrykk hvis det blir lastet opp på en seriøs nettside.

Pixlr.com tilbyr en rekke reklamefinansierte verktøy for å redigere bilder. De fleste funksjonene er tilgjengelige i de reklamefinansierte gratisutgavene, og vår erfaring er at disse dekker alle vanlige behov for bildebehandling til nettsider og enkle trykksaker. Men det er også mulig å kjøpe flere funksjoner ved å abonnere eller å betale lisens.


Bilderedigering i nettleseren

For på enkleste måte å beskjære og fikse mindre ting på et fotografi, kan du bruke nettsiden for Pixlr Express. Har du mer avanserte behov, kan du bruke nettsiden Pixlr Editor, som i funksjonalitet ligner på velkjente Photoshop.


Bilderedigering på datamaskinen

Du kommer langt med å redigere bildet i nettleseren. Men hvis du vil, kan du heller laste ned Pixlr og installere det som et program på PCen eller Macen din. Dette er spesielt nyttig hvis du har en treg internettlinje, siden du da kun jobber lokalt på din egen maskin.


Bilderedigering på smarttelefon

Du kan også gratis laste ned Pixlr til bruk på smarttelefon og nettbrett

Når du er ferdig med redigeringen må du først lagre bildet på datamaskinen din, og deretter laste det opp på nettsiden.