Gå til Kontrollpanel / Sider (eller innlegg) / Legg til ny

Sider og innlegg er bygd opp på samme måte, med tre hovedfelt: Tittel, ingress og brødtekst. I brødtekstfeltet kan du velge fanen for visuell visning (der er det lettere å formatere teksten, legge til linker og bilder), eller HTML som du kan bruke f.eks for å se om det er feil i koden. Vi anbefaler at du kun forholder deg til visuell visning om du ikke har kjennskap til html.

OBS: Når du skal lime inn tekst fra f.eks Word, så lim alltid inn i "tekst"-feltet". Videre kan du redigere i fanen "visuell". Dette er fordi du renser teksten når du limer den inn i "tekst".

Skriv inn tittel og tekst. Trykk i teksten der du ønsker å sette inn et bilde og velg «legg til media». Du kan velge fra allerede opplastede bilder i biblioteket eller laste opp et nytt fra datamaskinen din. Du kan gjøre skriften fet, kursiv, legge til punktmerker, venstre-/høyrejustere tekst og bilder og legge til linker i menyen over tekstfeltet. Hvis du ønsker å legge til en link, så markerer du teksten du ønsker å koble linken til og trykker på ikonet for «sett inn lenke».

Marker overskrifter i teksten og velg H2, H3 eller H4 for å få overskrifter.

Om du ønsker et bilde over teksten, så laster du dette opp under "fremhevet bilde" nede til høyre.

Hvis du jobber med en underside velger du hvilken side som er «forelder», altså over den aktuelle siden i hierarkiet, under «Sideattributter». Da vil siden automatisk dukke opp i undermenyen i sidebaren.

Underveis kan du velge å «lagre som kladd» om du ønsker å vente med publiseringen. Trykk på «Forhåndsvisning» for å se hvordan det vil se ut før du publiserer. Velg «Oppdater» (om siden allerede er publisert) eller «Publiser» (om siden ikke er publisert) når du er fornøyd.

Om siden er en forelder (altså øverst i hierarkiet) og skal ligge i hovedmenyen, se veiledningen «Redigere meny».